sábado, 26 de febrero de 2011

VIAXE DE ESTUDIO A GIRONA

Dentro das actividades de formación e sensibilización do Gac Golfo de estudio a Girona realizouse unha viaxe de estudio co obxectivo, visitar o Forum Gas de coñecer a actividad das Confrarías de Cap de Creus, e como afecta a súa actividade a zona marítima do Parque Natural de Cap de Creus, así coñecer dende o Dirección do Parque e dos seus técnicos, como afecta a distintas artes de pesca, os distintos graos de protección das zonas marítimas do Parque. Esta visita prolongouse dende 22 ao 25 de Febreiro.
Confrarías Visitadas:
Confraría de Roses, presentaron as instalacións da confrarías, nas que se poden sinalar, a lonxa, un ultramarinos, instalacións para preparación e envasado de pescado de acuicultura, e produtos como fumé de pescado, así como unha pescadería.
Confraría de la Selva, mostraronnos a lonxa, e os locales arrendados pola confraría, entre las que están unha sucursal bancaria, un hotel, unha pizzería e unha libraría, unha cafetería, teñen o proxecto de comercializar o seus produtos mediante unha pesquería.
Confraría de L´Escala, presentaronnos as instalacións de Confraría, a Lonxa, un aula de peixe onde realizan actividades de divulgación do peixe, e tamén ten un aula de cociña, onde se muestra as recetas tradicionais da zona con produtos das Confrarías

O GAC GOLFO ÁRTABRO NO FORUM GASTRONÓMICO




Unha representación de cofradias e empresas do GAC Golfo Ártabro presentaron o seus produtos no Forum Gastronómico de Girona celebrado do 20 ao 23 febreiro, dentro das actividades de difusión e promoción de produtos do noso territorio en Ferias. Nesta ocasión no stand da Consellería do Mar e da Consellería de Medio Rural.

A Confraría de Barallobre mostrou con gran aceptación os productos que comercializa, a ameixa fina, a ameixa babosa, berberecho entre outros produtos.

A empresa Porto-muiños, presentou unha importante mostra dos seus produtos, as súas tapas en conserva, as salsas, as algas deshidratadas.

Os productos destas entidades tiveron unha moi boa acollida entre os profesionais asistentes as distintas catas e talleres onde se degustaron os seus productos.