miércoles, 13 de marzo de 2013

Xornadas de degustación da Ameixa Eumesa no I.E.S Fragas do Eume en Pontedeume



Hoxe haberá unha charla divulgativa do Biologo da Confraría de Pontedeume sobre a Ameixa do Eume, as 17:00 no I.E.S. Fragas do Eume en Pontedeume.  
Mañá xoves 14 de Marzo terá lugar a I xornada de "Promoción e Degustación da Ameixa do Eume" no Instituto I.E.S. Fragas do Eume en Pontedeume. 
Esta Xornada está organizada pola Confraría de Pescadores de Pontedeumen xunto co I.E.S Fraga do Eume co fin de dar a coñecer a calidade deste produto e a suas posibilidade de elaboración. 
Os bivalbos degustaránse en crú, fervidos, salteados, en salsa, a prancha, fritidos, e formando parte dun ravioli frio, pero tamén haberá "ameixa crúa en makisushi e crúa con escuma de limón, aceite de eneldo e cebolín". Os asistentes tamén poderán probar unha tempura de ameixas con salsa de algas e unha velouté o un risotto con ameixas e algas, a mariñeira e unha croquetas cremosas.
Esta actividade dirixida a hostaleiros e restauradores do territorio para dar coñecer o produto ten cuberto o aforo das dependencias onde se celebrará o evento.
Os organizadores deste evento tamén puxeron en marcha nos centros públicos de ensinanza de Pontedeume un concurso para facer un logo que distinga o produto no que participarán os alumnos,  e o longo desta xornada darase a coñecer o gañador polo xurado composto por representantes dos Institutos e da Confraría.












No hay comentarios: