UN MUNDO DE ALGAS




Neste apartado enlazaremos con páxinas e blogs relacionados co mundo das álgas.

                                                                                                    O blog Escola de Algas é un blog realizado por Xacobo de Toro, biologo especializado en botánica marina y acuicultura, tema do seu Diploma de Estudios Avanzados e tesina. Profesor do Máster de Medicina Natural da Universidade de Santiago de Compostela e na EMAC de Oporto. Imparte tamén cursos e talleres sobre usos e propiedades de algas. A súa actividade principal na enseñanza secundaria: profesor de bioloxía e xeoloxía. (Os textos e imaxes son propiedade do autor)


O blog Aula de Cociña Porto-Muiños

 Qué é o Aula de Cociña Porto-Muiños?

A idea
O aula é a materialización dun sono.
É nosa forma de entender mar e  vida, amistade e cociña, formación e innovación.
Inventar un espacio, un lugar onde ver, probar, uler, tocar, crear, descubrir, investigar, disfrutar...é a cociña entendida como un proceso que no ten fin.

 

PORTO-MUIÑOS é unha empresa familiar, Antonio e Rosa Mirás, a sua muller, comenzaron en 1998 a comercializar as algas. Os primeiros anos as procesaban para comercializar en deshidratado e conserva. Actualmente tamén se poden encontrar o seus productos en polvo, salazón, fresco, estas últimas con moito éxito. A suas algas se distribuyen en todolos puntos da comunidade española, e en distintos países dos cinco continentes.

Antonio e Rosa basan o éxito da súa empresa no estudio e a divulgación das cualidades organolépticas das algas.

Esta pequena conservera dedica tamén espazo e tempo a elaboración de otros productos del mar de Galicia: delicadas conservas de huevas de erizo de mar, fígado de rape cuxo sabor e textura  obten unha boa calificación dos especialistas, mexillóns con algas, infusións de algas, pasta de sémola de trigo con algas e outros produtos con todo o sabor e a riqueza do Atlántico. (Os textos e imaxes están rexistrados e son da empresa)

No hay comentarios: